Over Gracy

Masseren is mij passie, ik word er heel blij van en vind het fijn dat ik kan bijdragen aan het welzijn van mijn cliënten. Ik ben geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Ieder mens heeft een eigen uniek verhaal.

Op mijn 18de ben ik naar Utrecht verhuisd om de SOL, Stichting Opleiding Leraren, te volgen. Mijn vakken waren gezondheidskunde en huishoudkunde. Hierna heb ik 12 jaar in het onderwijs gewerkt; waarvan de laatste jaren met moeilijk lerende en moeilijk opvoedbare kinderen.

In 1996 ben ik gestart bij Arcos, een opleidingsinstituut voor natuurgeneeswijzen in Den Haag. Daar heb ik een 3-jarige opleiding op HBO niveau gevolgd voor neuro-musculair voet- en lichaamsreflextherapeut. Daarnaast heb ik een opleiding medische basiskennis gevolgd. Nadat ik in 1999 afstudeerde, ben ik gestart met mijn eigen praktijk.

Ik heb nog diverse bij- en nascholingscursussen gevolgd, zoals onder andere:

Medische basiskennis, Zwangerschapsmassage, Triggerpoint therapie, Cuppingmassage, Hoofdpijnmassage, Klassieke massage, Bindweefselmassage, Rugdiagnostiek, Psoas therapie, Metamorfosemassage, Natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur, Opleiding voor docent shantala babymassage.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging F.A.G.T., Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten en de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. 

De F.A.G.T. heeft ten doel het bevorderen van de ontwikkeling en de toepassing van de natuurlijke geneeswijzen in zowel Nederland en Europa als daarbuiten. Ook hebben zij een duidelijke klacht- en tuchtrechtregeling ter bescherming van de consument. Zij eisen van hun therapeuten handhaving van hun kwaliteit door het verplicht stellen van bijscholingen.

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.